31 maj, 2011

Spänning

Nu är de här igen. De orangeklädda gubbarna. Och i samma sekund är N borta. Står i solsken och värme och spänner sig. Oj, va spännande det är med asfaltering! Tänk när jag nöjer mig med den sortens underhållning...

Äntligen kom "Svante Thuresson och vänner". Oh, ah, så bra!

Blomstertid


Ute blommar syrener, liljekonvalj, tulpaner, pioner, iris och rosor. Samtidigt. Konstigt, säger de som vet. Håller med. Visst är det lite ovanligt, onekligen.

Något som däremot inte är ovanligt är att nästan vad du än köper nytt nuförtiden, måste bytas ut en eller fler gånger, reklameras, lämnas tillbaka.
Det är så fruktansvärt tråkigt och tar så mycket tid från mitt liv att jag numera alltid tänker både en och två gånger innan jag köper något nytt.
Idag ska jag lämna tillbaka en diskmedelsbehållare. Den läckte uppåt, med följd att jag istället för en fräsch vit keramikpryl på diskbänken istället fick en kladdig, grön keramikpryl i köket.
Jag ska också ringa ett samtal till en internetbutik för spel, där min son köpte ett spel som inte har fungerat OK i hans nya dator. Tror ni att jag får returnera det? Det jävla spelet drog med sig: 1. köp av ny skärm 2. återställning av hela datorn! Pengar, pengar som kunde använts till annat. Fy... va tråkigt!

Tvålpumpen som jag köpte nyss får man pumpa som en galning för att få nån tvål i handen. Tangentbordet som köptes kärvade. Kameran har lämnats in för reparation efter ett års användning etc. etc. Tröttsamt.
Annars då? Jo, solen lyser och det är varmt idag! Pingborrarna har anlänt och det är dags för massmord bland rosorna igen.

27 maj, 2011

Ge något av fri vilja...


Här hittade jag detta leende

Ge det bästa du har till världen och det bästa kommer att komma tillbaka till dig.

Ella Wheeler Wilcox


...och du kommer att glädjas åt resultatet.

25 maj, 2011

Movits


Min lillebror, Niklas Byström, är bra på att hitta bra musik.
Här är Movits. Svänger fett!

Googlade N.B. men det var ingen av de ungdomarna som var min lillebror ; )

Kilklack, sommarskor, kängor


Sommarsko från Gardenia,
endast 300:-! (Tidigare 1600:-)

Känga från Gardenia. Förr 1390:- NU 300:- !!!
Säljs genom Promos.

Samma känga (?) fast från Vagabond, 999:-

Varför köpa dyrt när man kan köpa billigt?

Mors Dag


Några dagar kvar till söndag, men jag vill inte riskera att glömma att lägga in den här filmen från Röda Korset. Titta på den och tänk dig att du själv blir av med ditt barn. Ge en slant till Röda Korset som hjälper. Vill du sen köpa något fint och meningsfullt till din mamma, så kan du handla här.
Vill du läsa mer om familjer som har återförenats kan du klicka här.

I vårt lilla hörn av världen är vi förskonade från katastrofer och krig (och ingen kan vara tacksammare än jag) och därför är det inte mer än rätt att vi hjälper de människor som inte är lika skyddade som vi. Så det så.

24 maj, 2011

Hisnande vår


Så här är det alltid när jag ska knäppa kort på E. Han flyr!


Första närkontakten med Helgasjön i år. Skönt!

Måste torka fötterna i solen innan jag kliver i dojjorna igen.

Vad var det med gårdagen?
En tröttare dag har sällan skådats.
Jag lade mig och läste kl 20 och somnade 20.15. Förutom en störande katt på morgonkvisten så sov jag som en klubbad säl hela natten.
Idag har vi en regnig dag, men det är så välkommet. Då slipper jag gå runt och vattna alla frön som påtats ner i markerna. Massor med luktärter lite överallt. Kan bli besvärligt när de längre fram kommer att behöva stöttning.
Har fått tillbaka min kamera efter en längre sejour på Mediamarkt för reparation av knappsatsen.
Vid söndagens exkursion till naturreservatet Hissö blev det några bilder tagna på familjen. Men i fortsättningen tror jag att jag tar med mig min sambo enbart, och lämnar barnen hemma. Man hör knappt fågelsången genom allt tjat om att återvända till hemmets lugna vrå.
Vad är det med barn nuförtiden, egentligen?

20 maj, 2011

Kungens hattar


Ett sista inlägg denna fredag. Många har sett dem förut, även jag, men jag tycker att de är väl värda att titta på igen, speciellt i dessa dagar då kungen åter drar på sig dumstruten. Titta här och passa dig så du inte sätter vinet i vrångstrupen!

En fredagslåt med mening

Har ni tänkt på att det här med internet är rätt bra...? Denna retoriska fråga döper jag härmed till Dagens underdrift!
Jag ääälskar internet och allt man kan hitta där på några sekunder. All kunskap och okunskap samlat på en skärm.
Alla forum om allt möjligt.
Och mina favoriter: bloggarna. Det finns bloggar om allt möjligt skrivna av alla möjliga. En del besöker man en gång och aldrig mer medan andra besöks dagligen. Vissa snubblar man in på genom en massa vindlande sökvägar och andra hittar man i en bloggroll. Sökord kan leda en in på timslånga sessioner ute i rymden. Ja, visst tusan kan det bli för mycket, alldeles för mycket och för länge. (Men då får man försöka begränsa sig själv, precis som man försöker begränsa sina barns spelande.)
Ställ en fråga och du får inte bara ett utan flera, massor av svar. Och du finner att du inte är ensam om dina funderingar och problem och glädjor.

Tack för att ni finns därute och skriver om livet och det där
Och du som tittar in här då och då; du värmer min själ.

Skapa dig ett liv


Nyckeln till livet ligger inte i ägande utan i skapande.

Vida Dutton Scudder

Så sant!

18 maj, 2011

Vildsvin och herremän


Hjälper till med en utställning som ska äga rum på Öland i sommar. Gör affisch, utskick och de planscher som ska vara med. Temat är jakt: Kunglig jakt. Om hur kungarna från 1500-talet till 1801 såg Öland som sin privata jaktpark och beslagtog böndernas vapen så att de inte ens kunde freda sin egna skördar från vildsvinen som någon konungslig galning låtit inplantera enbart för att få det höga nöjet att jaga dem vid ett senare tillfälle.Så höll det på i trehundrade år tills någon mindre galen kung bestämde att det var orätt mot bönderna varpå bönderna utrotade vildsvinen så fort som möjligt.Utställningen äger rum på Skedemosse gård.
Juni - september.
För några år sedan inhägnades en liten del av Småland i den naiva tron att de vildsvin som inhägnades skulle finna sig i att stanna där. Nu blev det inte så. Antingen rymde de eller så var det någon galning som släppte lös dem för att senare få nöjet att skjuta dem... Nu har vi ganska så många vildsvin i smålandsskogarna och följaktligen på vägarna också.Men köttet är gott! Med vitlökssås. Hittar du till Gemla, så kan du äta vildsvin där. Smaklig spis!

17 maj, 2011

Fynd?


Fyndade två burkar av denna skrynkelkräm för endast 65:-/st i helgen. Kändes bra. Jag har använt den jättelänge och den är skön. Om den har reducerat rynkor är jag mycket tveksam till, men nåt kladd måste man ju ha i ansiktet. Nåväl, för ett bra tag sedan, kanske i julas? hade jag inte råd att köpa ny burk.
Fick ta till det enda jag hade hemma: ACOs fotkräm! Och det gick ju lika bra det : ) Kan inte se att mitt ansikte börjar bli längre eller att jag börjar anta Ingvar Carlssons nuna.
Allt OK; om inte så chict eller sensuellt...
Men så hittade jag ju de här för halva priset och slog till direkt.
Smorde in mitt törstande ansikte. Idag, tre dagar senare är jag så svullen runt ögonen och knölig i ansiktet att jag måste lägga mig en stund känner jag. Det spänner i huden och ögonen rinner. Och så börjar det klia på halsen också.
Reaktionen började redan efter någon timme i lördags; det kändes som om jag skulle få ett munsår på hakan... Återstår att se hur länge jag ska se ut som en uppsvullen babian i ansiktet.

I somras åt jag MSM (svavel); det gav samma reaktion, men då var det tydligen cortison som lämnade min kropp
. Det kan ju vara en "efterreaktion" på den behandlingen, men något måste ju ha utlöst den.
Ja, det är spännande nästan jämt.

16 maj, 2011

GRRREAT OFFER!!!!


Get a Free $20 McDonalds, Rite Aid, Target or Meijer Gift Card!
Förutsatt att du ger ditt arma lilla barn all vaccinationer som staten påbjuder INNAN barnet är TVÅ ÅR!!! Inte nog med att man vaccinerar barn innan de byggt upp det minsta lilla egna immunförsvar, och förstör tarmarna på barnet.
Sen ska man mata de stackars liven med vidrig McDonalds-mat också!

Magstarkt på min ära.

Se dokumentet och läs mer här.

Måndag morgon

Visst ser vi alla kloka, välbalanserade och behärskade ut i det här landet, men med den energin som går åt till den självkontrollen skulle vi kunna driva hela vår industri. Vi håller på att arbeta ihjäl oss för att hålla vår standard som vi aldrig hinner njuta av. Vi är för få för att hålla den nivå regering och ledning har valt åt oss, och eftersom det är allra mest ont om folk i toppen håller toppfigurerna på att begå psykiskt självmord.
[...]
England har det sämre ställt än vi, men försök rubba på deras weekend eller införa samma arbetstakt som här så får du se hur det går. Vi är arbetsfrälsta i det här landet och inbillar oss att vi lever för att arbeta i stället för tvärtom.
Därmed inte sagt att engelsmännen är mindre galna än vi. Men dom är det av andra orsaker.

Slut citat. För det här har jag inte skrivit ihop själv. Detta stycke läste jag i boken "Mördande recension" av Peter Ingers. Och när skrevs detta stycke, som lika gärna skulle kunna vara skrivet i år?

Svar: 1953. Snart 50 år sedan!

Det väcker en hel del tankar om tillståndet i det här landet (tydligen inte heller ett nytt sätt att tala om Sverige), mycket skulle kunna sägas, men jag överlämnar med varm hand tankar och reflektioner till dig.

14 maj, 2011

Vårdofter



Har sniffat på årets upplaga av syrener. Både vita och lila. De luktar precis lika underbart som alla andra år. Favoritdoften så här års. Lite konstigt kändes det när jag med nosen i myllan stötte på hyacintdoft. Helt plötsligt har det kommit upp en på ett ställe där jag inte har satt den.
Lite julstämning mitt i ogräsrensningen : )

Sköna lördag

Vid frukosten denna kalla lördag frågade yngste sonen: " Varför måste man dra ur datorn när det åskar? Är det för att det är elektricitet?" Något åt det hållet. Jag bara satt där och förundrades över att han:
1. Ställde frågan
2. Tydligen har funderat på detta
3. Han har själv? kommit på sammanhanget
4. Satt och lyssnade på mitt svar

Helt fucking jävla unbelievable!

Jag vet att han är på gång och ser fram emot framtiden : )

11 maj, 2011

Närande


Och så har hälsokvinnan numero uno, the Mother warrior alias Mamma Urkraft, slagit till igen med ett riktigt mastodontinlägg.
Väl värt att läsa, som vanligt.

Sommarminnen


Förra sommaren i Järvsö. Kolla vilka superballa badbyxor från 70-talet. Tyvärr gav resåren upp efter kontakt med vattnet.
Ja, inte vattnet i Sottjärn, för så långt ville han inte gå.
Det var tvättmaskinen som tog livet av dem.

Olle Adolphson



Tänkte lägga in "Trubbel" men den här är ju också så bra!
Bra titel också: "Råd till dej - och mej."

Olle Adolphson, vilken musikant! Underbar, helt enkelt.
Köpte skivan "Nu är det gott att leva" för en hel del år sedan och tycker att den är synnerligen välfylld av diverse kloka ord och och vacker musik.

Inget fel på den härlige Svante Thuresson, men hans version av "Sigge Skoog" har intet att komma mot originalet med Olle!

Lyssnade på Svantes stockholmsskiva men blev inte impad av den första genomlyssningen, tyvärr. Lite för lugn för mig (konstigt nog). Hittade däremot skivan "Svante Thuresson och vänner" från 2007. Den var bra! Köpte direkt från Kulturbutiken för en spottstyver. Snart i en brevlåda nära mig : )
Bliss!

10 maj, 2011

Boktipset


Här står mer om Tord Nygren

Känner att jag måste sprida lite tips om bra barnböcker igen.
Vad gjorde man utan bra barnböcker? En lista på barnböcker med mer eller mindre spänning och konflikter. För visst vill man läsa en spännande bok. Då blir det mycket roligare att gestalta karaktärerna, om man säger. Ibland kan den lille sonen som lyssnar be mig att inte dramatisera så mycket... det blir väl för spännande då, kantänka. "Läs NORMALT!"


Gomorron lilla kyckling av Mirra Ginsburg/Byron Barton
(Ingen skönteckning precis, men otroligt uppskattad av våra barn när de var små!)

Boken om Bella och Gustav av Eva Eriksson
(En klassiker! Med tre spännande berättelser. Boken är helt sönderläst.)

Det var det fräckaste! av Werner Holzwarth/Wolf Erlbruch
(Coola bilder, rolig text.)

Storm-Stina av Lena Andersson
(Fina bilder, spännande storm.)

Då Leopold blev arg av Dina Gellert
(Om grisen som slår tillbaka!)

Doktor Dentista av William Stieg
(Ska räven äta upp tandläkaren?)

Ulljakten - en detektivhistoria av Satoshi Kitamura
(Mest för de fina bilderna, men rätt spännande också.)

Boken om Bagar Bengtsson av Lennart Hellsing/Poul Ströyer
(En skräckis från min barndom. Bagaren begravdes i en limpa!)

Avdelning fantastiskt roliga böcker:
Nasses taxi och Nasse hittar en stol av Sven Nordqvist
(Bilderna! Texterna! Nasse!)

Avdelning vacker bok:
Den röda tråden av Tord Nygren
(Ah! Vilka bilder, vilken story utan ord! Älskar Tords bilder och stämningen i dem.)

09 maj, 2011

TBBT


www.snackisar.com

Jag bara måste få rekommendera en serie som helt gått mig förbi.
Den sänds dagligen (tror jag) på kanal 5 kl 18.30; kan ju bero på det...


När jag visiterade min syster häromveckorna så var det ett evigt tjat om att vi måste titta på denna serie. Jag kände mig, som gäst, mer eller mindre tvingad att bifalla hennes önskemål och beredde mig på en blodbesudlad halvtimme (hon tittar annars bara på CSI som utspelas i alla delstater som bara finns i USA...).

Till min stora och skrattfyllda förvåning presenterade hon en serie som vida översteg mina nyss nämnda bottenlösa förväntningar.
På TV-skärmen framtonade fyra unga män så märkliga att jag trodde/tror att de var/är Aspergare. Överintelligenta, noll koll på sociala koder, begränsade intressen, ja, det lutar åt det hållet.
Och så roliga att man skrattar oavbrutet.

Har du inte redan tittat på den här serien i fyra säsonger så kan du börja med pilotavsnittet redan NU! Här har du länken som kommer att förgylla många, många timmar framöver.
I give you The Big Bang Theory!

(Och kära syster, aldrig ska jag tvivla på din så synnerligen väl utvecklade känsla för humor mer. Tack!)

06 maj, 2011

Nu ska fröna ner i jorden



Bedöm inte varje enskild dag efter den skörd du skördar, utan utifrån de frön du planterar.

Robert Louis Stevenson

Ja, så här i vårtider är det ju inte mycket man kan skörda...
Det borde ju Robert också ha känt till, kan man tycka?
Eller hade de inget trädgårdsland hemma hos honom?

05 maj, 2011

Natur vs industri


Naturen tar tillbaka

Ett inlägg om EU, naturläkemedel, människors övertro på läkemedelsindustrin med en känsla av hopplöshet. Framtiden kommer att visa vilka som hade rätt. Naturen eller industrin. Visst känner du en gammal nedlagd fabrik från din barndoms lekmarker? Medge att byggnaden börjat vittra sönder och att naturen så sakteliga tagit tillbaka marken där den stod. Naturen jobbar sakta men målmedvetet utan att ge upp.
Det måste även vi göra.

04 maj, 2011

Utbildning

Build your schools around concepts, not academic subjects:
core concepts such as awareness, honesty, responsibility,
freedom and diversity in oneness.
Teach your children these things,
and you will have taught them grandly.

Neale Donald Walsh

Det tycker jag låter alldeles, alldeles lysande.

Var finns denna skola?

Obehagligt


Här är en blogg jag borde gilla
Nu måste jag återigen förundras. Som bloggare har man möjlighet att se vilka sökord som folk använder för att hamna här. Nu vet ju inte de stackarna att de kommer att hamna just här; men så kan det gå! Vilket sökord hänger med vecka för vecka för vecka tror ni?
Just det; situationstecken...

Varför, oh varför söker man på ett ord som inte finns?!

Människans vägar äro outgrundliga.

Amen.

Le Mac

Är det idag jag måste flytta in på mitt kontor? Det som har blivit ockuperat av storebror med vänner? Jag hoppas att min stora fina Mac ska komma till lunch och den ska bo på kontoret. Har beställt en till bordsskiva av sambon, så barnen ska få plats också.
Men, vem vill dela sin arbetsplats med x antal tolvåringar som spelar dödaspel med subwoofern på härlig vansinnesnivå
(mitt vansinne, alltså)?

Jag vill inte men har inget val. Rummen räcker inte till.
Och när de små liven brakar in får jag ta min tillflykt till härliga gamla ljusa och varma vardagsrummet med min bärbara kamrat. De borde gå.
Det måste gå.

Jag återkommer med en rapport om mitt fortsatta öde. Att ni brinner av intresse att ta del av mitt kontorsbekymmer, det tar jag för givet. Mina läsare tänder på triviala bekymmer, det är jag säker på.
Förövrigtskavisnartbestämmaomminstesonenskabytaskolatillenmer
anpassadsådan.
Men det är inte så "kul" att skriva om.

03 maj, 2011

Kloka ord II


Hittade bilden på en blogg. Jag tror hon hittade den någon annanstans....

En indian satt och pratade med sitt barnbarn.
Han sa, - I alla människor bor det två vargar som slåss.
Den ene är ond. Det är ilska, fruktan, missunnsamhet, avundsjuka, sorg, arrogans, självömkan, lögn, överlägsenhet och egoism.
Den andre är god. Det är glädje, fred, kärlek, hopp, lugn, ödmjukhet, välvilja, empati, sanning och tillit.
- Vilken varg vinner?, sa barnet.

- Den du matar, sa den gamle mannen.

Tänk på den du. Och på vilken varg du matar.

02 maj, 2011

Nelsons visdomsord


www.sanfransiscosentinel.com

Our deepest fear is not that we are inadequate.
Our deepest fear is that we are powerful beyond measure.
We ask ourselves, who am I to be brilliant, gorgeous, talented and fabolous? Actually, who are you not to be? You are a child of God.

Your playing small doesn´t serve the world. There´s nothing enlightened about shrinking so that other people won´t feel insecure around you.
We are born to make manifest. The glory of God that is within us; it´s in everyone!
And as we let our light shine, we unconsiously give other people permission to do the same. As we are liberated from our fear, our presence automatically liberates others.


Nelson Mandela, 1994


Shine on everyone!