31 december, 2013

Ta den, jag är ändå död.

Jag har haft en lapp i min plånbok i åratal. Ända sen det fanns såna lappar att tillgå. Tack och lov har ingen behövt använda lappen jag skrev under. 
Men nu har jag fattat att det finns ett register där man kan registrera sin vilja också, så att det är fritt fram att använda vad man vill. 
Efter min död.

Här är adressen om du också vill hjälpa en medmänniska som inte är död.

Donationsregistret.http://www.socialstyrelsen.se/donationsregistret

27 december, 2013

Vardagslunk i helgen

På sjukhuset idag för möte med läkare om epilepsi och kisseri.
Ny medicin anbefalles för att mota nattkramper i grind. Ambulansbesök förra veckan (men jag "vägrade" åka in och sova på sjukhuset) samt en Stesolidtripp häromkvällen : ( Very bad.
Och kisseriet ska också undersökas med prover och scheman och allt däremellan. 
Från skyfallen för några veckor sedan så har det lugnat ner sig, tack och lov.

För övrigt är det skönt att vara ledig (fast några almanackor har jag läst såklart) och försöka ta det lugnt mellan det evinnerliga matlagandet. Hate it! Och då är det ändå mestadels sambon som lagar maten. Hate it anyway!

Granen står grön och grann och dricker massor!
Sonens "kompis" Annika är en underbar person. Hon gav oss en knallröd, stor ryamatta i julklapp! Den gör att hela storarummet fullkomligt lyser av julglädje. Tacksamhet för hennes existens can´t even begin to describe my feelings for her : ) Den dag hon lämnar oss kommer livet att mörkna. Men ännu lyser solen på vår himmel!


 Det stora paketet innehåller en röd sammetskudde. Och N fick två stycken. Av Annika.
Hemmasydda. Annika - min idol.


Jag bytte den randiga mot den röda och vips steg värmen i rummet.
De röda kuddarna på den här bilden kommer från IKEA.

23 december, 2013

Postkodvinst

Jag vann ett två kilo tungt paket! En miljon i kontanter?
Nej, men en väldigt fin bilderbok av Mattias Klum. "Världar av liv".

Så synd att exet de skickade var skadat... och det ser ut som om det måste ha skadats redan innan boken paketerades. Nåväl, den var ju gratis om man vill se det så. Jag ska inte vara otacksam.
Och innehållet är väldigt fint!


En vän till mig hade Mattias på sin maillista. Wow, tänkte jag. Men jag har aldrig frågat om det. Så diskret är jag.

22 december, 2013

Att skriva är att tänka

Jag ska skriva en berättelse. Säger inte bok eller barnbok eller någonting som kan låsa hjärnan i prestationsångest. Men en berättelse om en man vars namn jag hittade i en tio år gammal Antik&Auktion. 
Som författare brukar säga: jag skriver bara sådant som jag själv vill läsa om. Och nu tror jag att jag har hittat en intressant figur att skriva om. 
Som en liten karamell att suga på. Hur ser han ut, var bor han, vilken tid ska historien utspela sig i, vilka fler personer ska vara med? 
Just nu finns det bara ett skälvande tunt skal av tankar, och jag antar att skalet kan gå sönder när som helst, vid minsta felsteg. Så jag låter tankarna marinera och hoppas att skalet hårdnar mer och mer tills det håller att bolla med.
Finns ju en viss risk att skriva att man ska skriva. Eller hur? 
Men jag lovar ingenting bestämt, precis som Orsa kompani. Det ska vara lekfullt, luftigt och lätt. En klackspark, precis som livet.

Men i fredags var det mer en magspark då vi fick ringa ambulansen igen. Trots Stesolid (vår första administration) så ville inte kramperna rikigt ge sig. Vi slapp i alla fall att åka in till sjukhuset. Så himla skönt! Och nu hoppar han studsmatta igen. Eftersom vi inte har vinter här kan den lika gärna stå framme.

Nu har jag fått ett paket av Postkodlotteriet som jag ska hämta på affären/posten. Vad kan detta vara? Spännande!
Ut i den 6-gradiga blåsten på min snabba Svala, så får vi se sen om julen blir extra kul : )

Birds









Ja, jag säljer dessa förtjusande varelser. 
75:- styckevis och 190:- för tre stycken! Porto: 12:-

Yes, they are for sale! 75 SEK a piece or 190 SEK for three lovely birds.

Just send me a mail and I´ll send them flying. Postage: 24 SEK

13 december, 2013

Reklam!

Kolla vilken bra reklam jag får av Johannes, författare i Hornhult. En av dessa lyckliga som har köpt min almanacka "Animals on Wheels".
Kul att han gillade den.
Jag gillar honom också!

En bra bok

Nu har jag precis avslutat en lyssning på Karin Alvtegens bok "Fjärilseffekten" och jäklarns va´bra den var! Rekommenderas varmt denna dag.
Den skänker tankar om det som är och det som komma ska.
Läs själv, eller lyssna på hennes egen uppläsning (intensiv, tydlig och bra).

08 december, 2013

Weather report

Det har blåst i Växjö. Så mycket att granen på Stortorget knäcktes. Denna nyhet har minsann spridit sig över hela världen. I alla fall över Atlanten till min au pair-familj i Portland, Oregon. Så jag fick ett mail idag där Kathy undrade över vädret.
Måste erkänna att jag nog sov när det blåste som värst och märkte inget särskilt här inomhus.

Idag har det snöat hela dagen men jag har hukat här inne och knappt kunnat röra på mig då jag fick ryggskott imorse! Men bästa medicinen är ju att röra sig så jag har promenerat runt med en värmande schal om ryggen. Känns lite bättre nu på eftermiddagen. Resten av familjen har skottat snö. Det slapp jag!

Igår - julpyssel med vänner. Och då lärde jag mig att man måste baka pepparkakshus så länge att de hårdnar och inte segnar ner vid monteringen.

Så fint!

05 december, 2013

30 kronor rikare

Upp 6.30. Onödigt tidigt, tycker jag.
Till sjukhuset med sonen, som nu fick sitt straff för att han inte har öppnat munnen tillräckligt när han har varit hos tandläkaren. Då blir man sövd och röntgad och allt annat som behövs. I sonens fall behövdes det lagas tre eller fyra hål samt dra ut tre tänder!


http://maigiz.webblogg.se

De tre tänderna var så sköra och skulle ändå ut, så det var lika bra att ta dem på en gång... och hålen var små, men ändå! Så jäkla tråkigt.
Och nu ligger han och mår urrk, såklart.
Spyr och beter sig. Behöver rensa kroppen från bedövningsmedel och sömn-d:o. Stackars lilla barn.

Men 30 kronor ska han väl ha för gaddarna i alla fall! (Som om han bryr sig...)